Logo gemeentenieuwsonline.nl

Rondleiding voor blinden en slechtzienden

GROESBEEK - Op zondag 13 januari organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum van 13.00-14.30 uur een themarondleiding over de Hongerwinter speciaal voor blinden en slechtzienden.

Het motto van de dag is: kijken mag met je handen. De gids vertelt het verhaal van de hongerwinter in Nederland aan de hand van vele originele objecten en er is voor alle zintuigen iets te beleven: voel het gewicht van een granaat, hoor het geluid van Radio Oranje, ruik surrogaat koffie en proef bevrijdingsbrood naar origineel recept.

Wie met het openbaar vervoer komt wordt opgehaald bij bushalte De Oude Molen om 12.26 uur, aansluitend op het arriveren van bus 5 vanaf station Nijmegen. Na de rondleiding kan men ook worden teruggebracht naar de bushalte. Volwassenen betalen 12,50 euro, kinderen (7 - 17 jaar): 6,50 euro. Begeleiders en museumkaarthouders hebben gratis toegang. Hulphonden zijn toegestaan. Reserveren is noodzakelijk en kan via 024-3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is gevestigd aan Wylerbaan 4 in Groesbeek.

Meer berichten