Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wisselende successen schakers Mook

MOOK - Op donderdagavond 7 februari werd de derde ronde van de SOS-competitie gespeeld. Het tweede team won ook de derde wedstrijd. Huub Blom ging flitsend van start en na zes zetten had hij al een stuk te pakken. Omdat later ook Hans van den Ende een winnende positie op het bord had gekregen, kon Sjim Jonkmans het remiseaanbod aannemen.

De laatste wedstrijd werd ook gewonnen. David Norris pareerde de aanval en hield een gewonnen eindspel over. Winst 3½ - ½. Het tweede team staat twee punten voor op concurrent Veenendaal.

Opmerkelijk zijn de uitslagen in poule 4F waar het derde team uitkomt. Vijf van de zes wedstrijden zijn in 2-2 geëindigd. De ene wedstrijd waar wel een beslissing viel, trok Mook 3 aan het kortste eind. Dat betekent dat dit team onderaan staat. Dit is niet belangrijk. Het belangrijkste is het plezier waarmee geschaakt wordt. In de derde ronde scoorden Kees van Straaten en Hein van der Linden een vol punt.

Ook het eerste team staat onderaan. Het team is in een sterke poule ingedeeld. In de derde ronde kwam de schaakacademie uit Arnhem op bezoek. Piet de Leeuw verloor na een fout in een gelijke stelling. Maar daarmee was de beslissing nog niet gevallen. Op de topborden werd goed weerstand geboden. Jorg Benningshof zorgde voor een enorme verrassing door een veel sterke tegenstander te verslaan. Helaas kwamen Niek van Diepen en Jan Spoorenberg net te kort om er een remise uit te slepen. Het waren mooie partijen.

Meer berichten