Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Speciale boerenbruiloft in Gasterij 't Groeske Twee bejaarde dames komen uit de kast

Algemeen

GROESBEEK – Riek van Gerrit de Witte (89) en Trudy van de pliesie (78) hebben elkaar dinsdagmorgen in het bijzijn van zo'n 65 ouderen elkaar het ja-woord gegeven. Het was een speciaal ja-woord, omdat ze het niet eerder bekend durfden te maken, dat ze nu pas uit de kast zijn gekomen.

Een boerenbruiloft hoort bij carnaval, maar er waren in Mariënhof en Kloostertuin geen bruidegoms te vinden, die met hen in de onecht te wilden worden verbonden. Daarom besloten beide dames elkaar het ja-woord te geven. De pastoor was Daniel Daam, die beide dames voorstelde. Riek van Gerrit de Witte geboren in Wijchen en woont al 66 jaar in Groesbeek waarvan de laatste vier jaar in Mariënhof. Was erg handig met de naaimachine en heeft als handwerkjuf voor de klas gestaan. Trudy van de Pliesie kwam op haar elfde jaar met haar ouders naar de Breedeweg in Groesbeek en woont sinds drie jaar in De Kloostertuin. Na enkele jaren in Afrika gewoond te hebben, was zij verkoopster in een damesmodezaak.

De pastoor liet weten dat ze elkaar hebben leren kennen tijdens de inloop die dagelijksvan 10.00 tot 16.00 uur is en georganiseerd wordt door Forte Welzijn bij de dagbehandeling van de ZZG in samenwerking met Gasterij 't Groeske. De pastoor gaf hen de carnavalszegen, waarna het feest kon beginnen.

Uitgelicht

Digitale krant