Afbeelding
Foto: Rene Hendriks

KBO Beek themamiddag

Algemeen

BEEK - De themamiddag van KBO Beek in hotel `t Spijker ging ditmaal over het zelfstandig blijven wonen.

De open middag begon om 14.30 uur. De eerste gast Anita Rossen van de organisatie Saar, gaf nadat een ieder voorzien was van een kopje koffie en thee, uitleg hoe u aangenaam en onbezorgd kunt wonen en leven in uw eigen omgeving.

Haar particulier organisatie geeft klantgerichte, passende hulp aan senioren en zij ontlasten familie of vrienden die de mantelzorg op zich hebben genomen. Twee van haar Saars, Jacobine en Dinie vertelden over hetgeen zij meemaakten met de mantelzorg ondersteuning. Vragen divers van aard volgden, Anita gaf de antwoorden.

Nadat men een consumptie had ontvangen, nam Mieke Dodemont van de WMO-Adviesgroep Berg en Dal het stokje over. Zij vertelde over deze onafhankelijke organisatie, die de belangen behartigt van iedereen die een beroep doet op de WMO, met of zonder beperking. De initiatiefgroep 'Eigenwijs' vertelde over de woonvorm die zij voor ogen heeft, samen voor en met elkaar. Ook nu waren er vele vragen van de aanwezigen. De organisatie heeft eenmaal per jaar een openbare bijeenkomst rondom een actueel thema.

Deze KBO Beek-themamiddag was een middag die geheel in het teken stond van en over uw welzijn, het thema waar de KBO Beek zich sterk voor maakt. Ook op de hoogte blijven van alles wat speelt, dan kan heel eenvoudig, u wordt voor twintig euro per kalender jaar lid van de KBO Beek en u weet alles.

Uitgelicht

Digitale krant