Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kinderen uit 2018. (foto: Peter Keemers)
Kinderen uit 2018. (foto: Peter Keemers)

Geeft u twee kinderen 'De vakantie van hun leven?'

REGIO - Van zondag 9 tot 29 juni komen hopelijk 42 arme Bosnische kinderen naar deze regio om hier de 'vakantie van hun leven' te beleven. Stichting Kinderhulp Bosnië heeft nog dringend gastgezinnen nodig om dat mogelijk te maken. Daarom doen wij een beroep op u!

Een gastgezin hoeft niets speciaals te doen, want de kinderen ervaren het wonen in een doorsnee Nederlands huis, speelgoed, ruimte om te spelen, fietsen, maar vooral het 'gewone' gezinsleven als iets buitengewoons. Dat alleen al bezorgt hen de tijd van hun leven. Ook voor u en vooral uw kinderen is dat een zeer dankbare ervaring.

Stichting Kinderhulp Bosnië verzorgt tijdens het verblijf twee tot drie keer per week een activiteit, meestal in de vorm van een dagprogramma. Ook is 24 uur per dag begeleiding uit Bosnië beschikbaar die indien nodig als tolk fungeert of kleine of grote problemen helpt op te lossen.

De kinderen die naar Nederland komen hebben het enorm moeilijk. Een onderbreking van de uitzichtloze situatie voor de kinderen uit dergelijke gezinnen is van groot belang voor hun toekomst. Met een vakantie beleven deze kinderen letterlijk een onvergetelijke tijd. Zij en de familie in Bosnië zullen zich hun gastgezin en hun tijd in Nederland altijd blijven herinneren.

Na contact via de mail of telefoon wordt een afspraak met u gemaakt om alles door te nemen. Pas hierna besluit u of u definitief gastgezin wil worden. Voor informatie kunt u contact opnemen met Amela Tatarevic, 06 49944317 of via email: kinderhulpbosnie@hotmail.com of www.kinderhulpbosnie.nl.

Meer berichten