C1 kampioensteam Groesbeeks Glorie. (foto: Susan Mulders)
C1 kampioensteam Groesbeeks Glorie. (foto: Susan Mulders) Foto: Susan Mulders

Groesbeeks Glorie C1 kampioen

GROESBEEK - Na het behaalde kampioenschap van vorig seizoen kwam het C1-jeugd team van handbalvereniging Groesbeeks Glorie dit jaar uit in de eerste klasse van de breedtesport.

Het seizoen startte in september met een aantal klinkende overwinningen, maar gaandeweg kwamen er tegenstanders die meer weerstand boden. Desondanks wist Groesbeek, op twee verloren wedstrijden na, de punten telkens te behouden. Groesbeek ging kop aan kop met Swift uit Helmond en afgelopen zondag 7 april stond voor Groesbeek de kampioenswedstrijd op het programma thuis in sporthal Heuvelland tegen PSV uit Eindhoven. Bij gelijkspel of winst had Groesbeek het kampioenschap op zak.

In de eerste helft speelden de zenuwen echter duidelijk nog een rol, waardoor het lange tijd spannend bleef en Groesbeek met een stand van 8-6 de rust in ging. Deze voorsprong was mede te danken aan goed keeperswerk van Nikki van der Vorst die een strafworp uitstekend wist te stoppen. Na rust wist Groesbeek de verdediging beter te sluiten tegen het goed aanvallende PSV en was Groesbeek met mooie combinaties regelmatig succesvol. Het kampioenschap werd met een eindstand van 16-9 veiliggesteld en het feest in Heuvelland kon beginnen.