Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) (Foto: Peter Hendriks)

Wim en Door Sillessen – Kamps zestig jaar getrouwd

GROESBEEK – Wim Sillessen (83) en Door Sillessen–Kamps (80) zijn donderdag 11 april op de kop af 60 jaar getrouwd na anderhalf jaar verkering te hebben gehad.

Een vriend van Wim vroeg 61,5 jaar geleden of hij mee wilde naar café Kouws, omdat daar mooie meisjes zouden zitten. Daar aangekomen bleek dat hij voor Door Kamps er naar toe was gegaan, echter Door wilde niets van hem weten, waarna hij het hazenpad koos en Wim alleen achterliet. Dat bleek tussen die twee wel te klikken en vanaf die avond, toen Wim ze thuis heeft gebracht, zijn ze nu al 61,5 jaar bij elkaar.

Samen werkten ze toentertijd bij schoenfabriek Robinson in Nijmegen. Wim als hakkenzetter en Door stikte de schoenen in elkaar. Na anderhalf jaar verkering ging het stel trouwen en inwonen bij de ouwe lui van Wim aan De Stekkenberg. Na een jaar verkasten ze naar de ouders van Door aan het Knapheidepad en vervolgens naar een noodwoning aan de Knapheideweg. Via de Schoolweg zijn ze later op de Heidebloemstraat terecht gekomen, waarna Wim zelf zijn huis helemaal gemetseld heeft aan de Stekkenberg 45, waar ze nu al 40 jaar wonen.

Wim heeft na de schoenfabriek nog bij de Nyma gewerkt en is vervolgens met succes de cursus metselen gaan volgen. Wegens gezondheidsredenen moest hij daarmee stoppen waarna hij twee jaar bij tandheelkunde in Nijmegen heeft gewerkt. Door heeft na de schoenfabriek gewerkt bij de manufacturenzaak van de familie Faassen gewerkt en bij de Chinees Ari San aan de Dorpsstraat.

Het paar heeft drie kinderen gekregen: een dochter en twee zoons en verder drie kleinkinderen: een meisje en twee jongens. De hobby's van Wim waren het houden van vogels, voetbalfan van Germania, bridgen en niet te vergeten zich voorbereiden op zijn buuts tijdens de carnavalsperiode als Wim 't Oliepitje, die in plat Gruusbeks de handen op elkaar wist te krijgen, liefst veertig jaar lang. Door was altijd de eerste die de buut van Wim te horen kreeg en haar goedkeuring eraan gaf.

Door heeft veel heimandjes gemaakt zelfs voor de Bisschop in Den Bosch, was 33 jaar lid zangkoor en vrijwilligster op Joachim en Sint-Anna. Ze brengt al 40 jaar op Dekkerswald mensen naar de kerk. Tijdens de optocht was Door ook geen onbekende en heeft ruim veertig maal meegelopen. Het stel gaat nog wekelijks twee maal sporten. Burgemeester Slinkman heeft maandagmorgen het diamanten paar bezocht met een ingelijste trouwacte uit 1959, vergezeld van bloemen.

Meer berichten