Afbeelding

IkPas= 40 dagen zonder alcohol

Algemeen

HEUMEN - In opdracht van Gezondheidscentra Samen Gezond Malden/Mook en Middelaar schrijft Gerie van der Land-Zijderveld over bijzondere ontmoetingen of over haar ervaring tijdens de 40 dagenactie.

40 dagen is 40 dagen. ‘k Ben twee dagen eerder begonnen. Mag dus, volgens mijn berekening twee dagen eerder stoppen met stoppen. Vanwege feestje. Raar wel, dat ‘een feestje,’ geen feestje is zonder alcohol, blijkbaar. Maar goed, mijn 7de jaar 40 dagen zonder alcohol is afgelopen en als u deze krant leest is de actie voorbij.

Ja, heerlijk geslapen. Nóg lekkerder. Mooie huid op mijn leeftijd gaat niet meer lukken, maar wat wel is gelukt: niet aangekomen! Vorig jaar wel. Toen nam ik bij iedere kop thee chocola. Nu niet. Dat is 39 dagen gelukt. Eén dag niet. Toen was ik bij de kapper, die was blij dat hij mij weer zag en bracht thee met chocolade eitjes… Zo’n aardige kapper stel je niet teleur. Tegen wil en dank de eitjes opgegeten. Haha. Heerlijk!

Op de site www.ikpas.nl staat: “Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 65% van de deelnemers een halfjaar na de actie nog steeds ruim 36% minder drinkt dan voor de deelname aan IkPas

Door geen alcohol te drinken voel je je fitter. Dit wordt door 54.3% van de deelnemers bevestigd.” Nog fitter. Kortom: minder is meer! Wat op die site staat is waar. Ik doe er mijn voordeel mee. En u? www.ikpas.nl

Uitgelicht

Digitale krant