Logo gemeentenieuwsonline.nl

Landgoed Mookerheide in ontwikkeling

MOLENHOEK - De komende maanden gaat er op Landgoed Mookerheide weer hard gewerkt worden aan het verder herstel van het landgoed. Het landgoed is een plek waar veel mensen graag komen, zich thuis voelen en dierbare herinneringen hebben. Schitterende bossen grenzend aan de nabijgelegen heide. Later dit jaar wordt op een deel van het landgoed natuurbegraven mogelijk.

Dit voorjaar worden de vervallen gebouwen van het Dominicus-complex gesloopt, zodat ook daar de natuur weer kan terugkeren. De vervanging van de eens zo slechte oprijlaan wordt afgerond en langs de oprijlaan zijn mooie inheemse lindes aangeplant. De Stijgbeugel met bijbehorende parkeerplaats wordt meer onderdeel van de natuur en zal omgebouwd worden tot informatiecentrum en ceremonieruimte van de natuurbegraafplaats.

Tijdens de werkzaamheden zal het gebied direct rond de gebouwen afgezet zijn met hekken. De rest van het landgoed is vanzelfsprekend gewoon toegankelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via www.natuurbegravennederland.nl/landgoed-mookerheide.

Meer berichten