DVSG in eerste helft onderuit

Algemeen

GROESBEEK - DVSG speelt op donderdagavond 9 mei uit tegen DSZ. De wedstrijd begint later dan gepland, omdat de selectie van DVSG niet op tijd kon zijn.

DVSG begint aarzelend en in de 7e minuut kan Paul Vissers net niet bij een bal komen om deze binnen te schieten. Het is DSZ dat daarna de wedstrijd domineert. DVSG heeft moeite met de bal in de ploeg te houden. De balaannames zijn niet goed, passes lukken niet. Het is tegenhouden. Als dit op enkele posities na elkaar net niet lukt, valt hieruit in de 22e minuut de 1-0. In de 35e min scoort DSZ uit een vrije trap de 2-0. De spits weet voor de verdediger te komen en tikt de bal in de korte hoek binnen. Het is nu al geen wedstrijd meer te noemen. Net voor rust wordt op het middenveld de bal verloren en staat het 3-0 met de rust.

Na rust heeft DVSG gewisseld, Paul Vissers en Patrick Janssen zijn vervangen door Tijmen Heus en Gijs Bach. De aanval is nu anders qua opzet en het veldspel van DVSG wordt beter. De bal wordt langer in de ploeg gehouden. Met de wissel van Tijn Willems voor Stan Hoevenaars gaat DVSG vol op de aanval spelen. DSZ wordt teruggedrongen naar de eigen helft, maar het levert DVSG geen echte doelrijpe kansen op. In de slotminuut weet DSZ via een counter nog de 4-0 te maken.

De wedstrijd was al in de eerste helft verloren. In de tweede helft is er beter gevoetbald, maar er moeten kansen gecreëerd worden om te kunnen winnen. Een stevige opdracht voor de wedstrijd aanstaande zondag thuis tegen SVO.