Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) (Foto: Peter Hendriks)

Duitse en Nederlandse vakbond sluiten flyeractie af bij grens Wyler

REGIO - De Nederlandse vakbond FNV en de Duitse vakbond DGB hebben woensdagmiddag hun gezamenlijke estafette flyeractie afgesloten bij de kleine grensovergang bij Wyler.

Het lag in de bedoeling dat bij de grote grensovergang te doen, maar ter plaatse bleek het daar te gevaarlijk te zijn om de automobilisten een flyer aan te bieden. Daarom toog het gezelschap naar de grensovergang bij Wyler waar het de gehele parkeerplaats van Reisbureau Hageman bezette, dit tegen het zere been van eigenaar Johannes. 'Ongevraagd bezetten ze beide parkeerplaatsen waardoor er geen enkele klant bij mijn zaak kan komen. Dit is ongehoord', liet Johannes weten.

Het doel van deze actie was om de passanten op te roepen te gaan stemmen op 23 mei tijdens de Europese verkiezingen. Beide bonden nemen duidelijk stelling tegen de roep om de grenzen te sluiten, dat zou funest zijn voor de economie en de werkgelegenheid in de grensregio volgens een woordvoerder van de FNV. De actie die aan Nederlandse zijde werd uitgevoerd door een dame in een oud douane-uniform zorgde wel voor een behoorlijke file aan Nederlandse kant. Sommige bestuurders waren hier niet van gediend en dat lieten ze ook merken. In totaal hebben de bonden 750 flyers uitgereikt.

Meer berichten