Logo gemeentenieuwsonline.nl
De winnaars van het JBC 2019. (foto: STAM)
De winnaars van het JBC 2019. (foto: STAM) (Foto: STAM)

Junior Beach Circuit in Millingen

MILLINGEN - Op zondag 26 mei werd voor de tweede maal het Junior Beach Circuit (JBC) gehouden op sportpark De Hove in Millingen aan de Rijn. Het toernooi vond plaats tijdens het grote buitentoernooi van Switch ’87 dat voor de 45e maal werd georganiseerd en waaraan meer dan 160 teams deelnamen die op gras speelden.

Op de beachvelden van Sportpark De Hove konden zondagmorgen zeven meisjesteams in twee poules het zand beproeven. Rond 10.00 uur zijn de plaatsingswedstrijden gestart waarna de kruisfinales volgden. Vervolgens werd een winnaars- en verliezerspoule samengesteld voor het bepalen van de ranking. Na de middag konden de winnaars gehuldigd worden: de nummers 1 tot 3 ontvingen een Nevobocertificaat en een beker. Alle teams ontvingen van de toernooiorganisatie een vaantje en consumptiebonnen voor een hapje en een drankje.

Het was heel leuk om te zien hoe fanatiek en goed deze meisjes het beachvolleybal al onder de knie hebben, verschillende deelnemers reizen dan ook elk weekend door Nederland om zo veel mogelijk toernooien te bezoeken. Uiteraard bijgestaan door ouders en bekenden die de logistiek verzorgen.

Uitslag JBC 26 mei Millingen, categorie jonger dan 15 jaar

1. Pien Grooters/Roos Grooters

2. Jeske Zeilstra/Laure Zweverink

3. Jana Bitter/Lynn Lettink

4. Geeke de Klijn/Sandy Verheijen

5. Carine Stormezand/Mariette Vilier

6. Bibi Zhang/Jet Grooters

7. Cato van Uden/Eelke de Klijn

Het was een prachtige 'stranddag' en weer een mooie ervaring zowel voor de speelsters als de organisatie STAM.

Meer berichten