Het Schildbroek, dichtbij maar onbekend
Logo gemeentenieuwsonline.nl
Schildbroek. (foto: Peter Pouwels)
Schildbroek. (foto: Peter Pouwels)

Het Schildbroek, dichtbij maar onbekend

GROESBEEK - Vanaf een van de twee bankjes in het Schildbroek tuur ik over het landschap. Voor me een nat veld met wilde bloemen zoals Spaanse ruiter, gevlekte orchis, moeraskartelblad en nog vele andere bijzondere planten.

Rechts van me op een betonnen paaltje lekker in de zon zit een levendbarende hagedis, het is vermoedelijk een zwanger vrouwtje. Ze draait zich richting de zon zodat de jongen in haar buik zoveel mogelijk warmte ontvangen om zich te ontwikkelen. In augustus zullen ze geboren worden en zijn dan 1,5 cm groot. Daarachter komen fietsers voorbij, ze fietsen langs de voormalige spoorlijn en steken de landsgrens over. Niet iedereen zal weten dat er 5 meter verderop een natuurpareltje ligt.

Dit pareltje bestaat ook pas sinds 2012. "Bent u nieuwsgierig geworden? Wandel dan op zondag 30 juni mee met de natuurgidsen van Landschapsbeheer Groesbeek (LBG). We vertrekken om 14.00 bij camping Bij Ons, Cranenburgsestraat 178 in Groesbeek. Tegen 16.00 uur zullen we terug zijn en is er nog alle tijd om de gedane indrukken te delen met elkaar onder het genot van een glaasje. Deelname is gratis. Voor meer informatie belt u met Dianne de Bruin, 024 3974257."

Meer berichten