Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Vanessa Simons)
(foto: Vanessa Simons)

Leerlingen 't Vossenhol genieten van het jaarlijkse modderuurtje

GROESBEEK – Nadat de leerlingen van de groepen 1 - 5 van basisschool 't Vossenhol vrijdagmorgen hebben genoten van een feestelijke 'meesterlijke juffendag' die de middag in het teken van modder stond in verband met de Nationale Modderdag.

De kinderen waren al naar school gekomen met kleren aan die vies mochten worden en dat werden ze ook. Ook hadden ze waterschoentjes aan, zodat ze maar konden ravotten op het kleuterplein en de groepen 3 - 5 op het voetbalveld en in het parkje naast de school. De kinderen konden modder grabbelen, modder baden, modder tekenen en niet te vergeten modder gooien. Vanaf 13.30 uur waren de ouders welkom om hun kroost in de modder gade te slaan. Om 14.00 uur was het modder spelen en moddergevecht ten einde en konden de ouders hun kinderen met modder en al mee naar huis nemen en onder de douche zetten. Anderen werden bij school schoongepoetst door de ouders maar ook zij zullen ongetwijfeld de douche hebben opgezocht.
Modderdag wordt jaarlijks georganiseerd door IVN , Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Hierbij wordt het vrije spel met water en zand op de agenda gezet. Hiermee wordt de betrokkenheid en de verbondenheid met de natuur versterkt.

Meer berichten