Logo gemeentenieuwsonline.nl

Zorgen over huidige verkeerssituatie in Groesbeek-centrum

BERG EN DAL – Voordat de carrouselleden van de gemeente Berg en Dal donderdagavond begonnen aan het agendapunt 'Kader stelling Mobiliteit in Groesbeek-centrum sprak de heer John Schlijper de carrouselleden toe.

De heer Schlijper is bewoner van een appartement in Dorpszicht bij Bellevue en het verbaast hem dat er tot op heden nog geen ongelukken gebeurd zijn. "Het gebeurt dagelijks dat ik als bewoner uit mijn schoenen word gereden als ik probeer om de deur van het appartement uit te komen... Vaak komen er leveranciers en koeriers de stoep op gestoven om spullen af te leveren. Ik snap dat dit moet gebeuren, maar niet op deze manier." Hij vroeg zich af wanneer de eerder beloofde laad– en losplek ter hoogte van Etos komt.
Aan het begin van de Pannenstraat en de Molenweg staan verbodsborden voor vrachtverkeer dat niet gaat laden en lossen in het centrum. "Mijn inziens jaagt het merendeel van de vrachtwagens gewoon door het dorp. Waar zijn die borden voor nodig als er niet gehandhaafd wordt"|, vraagt hij zich af. Daarbij rijden er vaak landbouwvoertuigen door het centrum die er niets te zoeken hebben, een gevaar op de weg zeker voor fietsers. Ook ergert hij zich mateloos over de snelheid van de voertuigen, vooral tussen 05.30 en 07.00 uur en na sluiting van de winkels rijden ze als gekken. "De politie zou hier moeten laseren en dan ook bekeuren." Volgens de heer Schlijper zal het doorgaan om het centrum te mijden als ze er niet hoeven te zijn verkeer ontmoedigd moeten worden. Er is maar een manier en dat is handhaven maar de Boa's zie je nooit", aldus de heer Schlijper.

Meer berichten