Afbeelding

Herbeleef de Slag op de Mookerheide

Algemeen

MOOK - Op zaterdag 24 augustus gaan wij terug naar 1574, de Slag op de Mookerheide. In de sfeer van toen wordt het verhaal verteld van de Tachtigjarige Oorlog in onze streek.

De gasten worden in stijl ontvangen door Teun Tamboer, zo weggelopen uit het huurlingenleger van Lodewijk en Hendrik van Nassau. In een grote ketel boven het vuur gaart een maaltijd naar historisch recept, terwijl soldaten, weggelopen uit de geschiedenisboekjes hun wapentuig demonstreren. Ook de spannende legendes van Kiste Trui, de Dwaallichtjes en het Moocks Raampje ontbreken niet! Tijdens een prachtige wandeling over de bloeiende heide wordt het verhaal verteld van de beroemde Slag die hier op 14 april 1574 werd uitgevochten tussen het huurlingenleger van Lodewijk en Hendrik van Nassau, twee jongere broers van Willem van Oranje, en het Spaanse leger van Don Sancho d’Avila.

Het evenement is voor iedereen vanaf 6 jaar op zaterdag 24 augustus van 10:30 tot 15.00 uur. Bij 'Die Swaere Noodt' aan de voet van de Mookerheide, Rijksweg 189 in Mook. Aanmelden kan via info@huystemoock.nl met daarin vermeld naam en aantal volwassenen en kinderen. Kosten: Geen, inclusief lunch.

Deze dag wordt aangeboden door de Stichting Huys te Moock met financiële steun van de gemeente Mook en Middelaar, de Rabobank Clubkas Campagne en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Afbeelding
Afbeelding

Uitgelicht

Digitale krant