Logo gemeentenieuwsonline.nl
Grootoorvleermuis. (foto: René Janssen)
Grootoorvleermuis. (foto: René Janssen) (Foto: René Janssen)

Nacht van de Vleermuis

NIJMEGEN - In het laatste weekend van augustus is het de Europese Nacht van de Vleermuis. Door heel Nederland worden er activiteiten georganiseerd voor volwassenen en kinderen. Meer informatie staat op: www.nachtvandevleermuis.nl.

IVN Rijk van Nijmegen doet mee aan deze bijzondere activiteit die zal plaatsvinden op zaterdag 24 augustus in Park Brakkenstein. Startlocatie is de Botanische Tuin aan de d'Almarasweg 22d in Nijmegen.

De kosten bedragen twee euro. Kinderen onder de 16 jaar, IVN-leden, KNNV-leden en leden van Groei en Bloei mogen gratis mee. "We beginnen deze avond om 20.15 uur met een inleiding door vleermuisspecialist Nanne Nauta in de botanische tuin. Hij zal ons alles vertellen over het leven van de vleermuis zodat we om 21.00 uur goed voorbereid op pad kunnen. Het einde zal rond 22.30 uur zijn. Het staat eenieder vrij om de inleiding over te slaan en alleen aan de wandeling mee te doen.

We zullen deze avond gaan kijken en luisteren welke vleermuizen er in dit stukje Nijmegen rondvliegen, we doen dit onder andere met een vleermuisdetector. Een leuke en spannende activiteit voor jong en oud."

Meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/nijmegen-rijk-van of Paul Leenders, 024 3972405.

Meer berichten