Logo gemeentenieuwsonline.nl

Workshop vachtvilten tijdens Oogstdag Buurderij De Lage Hof

REGIO - Tijdens de jaarlijkse Oogstdag van Buurderij De Lage Hof, die altijd in het teken van oude ambachten staat en de oogst van het land, wordt dit jaar een workshop ‘vachtvilten’ aangeboden.

Voor het vilten worden hele schapenvachten gebruikt, vachten van de Kempische heideschapen die lopen in de Overasseltse en Hatertse vennen. De vachten zijn ontdaan van lederen looihuid en voorzien van een wollen ondergrond. Met water en zeep worden de haren van de vachten verkleefd, dit is het vachtvilten. Voordat het zover is, zijn flink wat handelingen nodig, vandaar dat de workshop een halve dag in beslag neemt. Maar al het werk loont zeer zeker. Het eindresultaat is een mooi, wit kleed van 100% lokale wol!

Maurits Bos begeleidt de workshop. Sinds 2017 heeft hij samen met zijn partner het bedrijf ‘Bos in Wol’. Ze verkopen schapenvachten en geven cursussen. Zie: https://bosinwol.nl

De workshop is op zondag 1 september van 11.00 tot 16.00 uur. De kosten zijn 75 euro, dat is inclusief schapenvacht. Inlichtingen en aanmelden kan via Maurits Bos; 06 51879468 of via de mail: museumdelagehof@gmail.com.

Meer berichten