Logo gemeentenieuwsonline.nl

Waardevol contact: Samen is niet alleen

Noor zorgt in het herstelcentrum voor het brengen en halen van patienten naar therapie en activiteiten
Noor zorgt in het herstelcentrum voor het brengen en halen van patienten naar therapie en activiteiten

BERG EN DAL - "Mijn naam is Noor Scheepers. Sinds de opening van het Herstelhotel, tegenwoordig Herstelcentrum, ben ik als vrijwilliger werkzaam bij het intern cliënten vervoer. Ik doe dit een ochtend in de week."

"Mijn taak is om de patiënten naar de therapie te brengen, zoals fysio, ergotherapie of logopedie en na afloop terug naar hun suite. Dit gebeurt meestal per rolstoel. De verpleging en therapie worden op deze manier ontlast, zodat er geen tijd verloren gaat. Ik werk met een rooster: waar en hoe laat de patiënt wordt verwacht. Onderweg heb ik de gelegenheid om met de patiënt een gesprek te hebben. Over het algemeen wordt dit als prettig ervaren. Patiënten die er wat langer zijn, leer je zo ook beter kennen. Ikzelf vind het ook fijn om te doen. Je komt met mensen in contact uit alle lagen van de bevolking en van allerlei nationaliteiten, en ik heb het gevoel dat ik nuttig bezig ben. Ik heb een verpleegkundige achtergrond, maar dat is absoluut niet nodig. Als je graag met mensen omgaat kan iedereen het doen. En....je komt aan de nodige beweging. Dus kom een keer met een van ons meelopen om een indruk van dit werk te krijgen!"

De campagne ‘Samen is niet alleen’ is ontstaan vanuit een co-creatie (ingezet door Forte Welzijn) van diverse vrijwilligers en organisaties. Het doel is om aandacht te krijgen voor de Week tegen Eenzaamheid: 25 september tot en met 4 oktober. U kunt ook iets bijdragen! Word maatje en bel 085 0406066 voor aanvullende informatie.

Meer berichten