Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) (Foto: Peter Hendriks)

D66-Tweede Kamerlid maakt kennis met School's cool in Groesbeek

GROESBEEK – Vrijdagmorgen is in De Körf in Breedeweg uitleg gegeven over de betekenis van School's Cool. Ter gelegenheid hiervan kwam het D66 Tweede Kamerlid Paul van Meenen alsmede Irma van de Scheur, wethouder van de gemeente Berg en Dal naar De Körf.

School's Cool is een mentororganisatie die kwetsbare jongeren ondersteuning en begeleiding biedt bij schoolse zaken en bij het welbevinden van jongere. De mentor (in Berg en Dal vier) komen bij de jongere thuis, gemiddeld anderhalf uur per week en ziet ter plaatse welke aandacht de jongere (en ouders) nodig heeft. Binnen deze veilige situatie met de mentor thuis groeit het zelfvertrouwen van de jongere. Dit leidt er toe dat het beter gaat met de jongere en dat er minder stress is binnen het gezin. Uiteindelijk leidt dit tot betere prestaties. Daarnaast leert de jongere te vertrouwen op zijn of haar eigen kracht en vraagt waar nodig steun aan zijn /haar ouders of mentor.

De presentatie van de School's Cool was in handen van Danielle van Deutekom en Fleur Buijs (coördinator School's Cool van Forte Welzijn). Ook de directeur van Forte Welzijn Lucien Peeters was bij de presentatie aanwezig. Zowel Paul van Meenen als wethouder Irma van de Scheur waren onder de indruk van het project School's Cool en in het bijzonder de werkwijze van de mentoren.

Meer berichten