Logo gemeentenieuwsonline.nl

Sint-Maartenoptocht in Beek vanaf 't Höfke

BEEK - Op 8 november vieren we Sint-Maarten, een lichtfeest waarin gelijkheid, aandacht voor de ander en het delen van overvloed centraal staat. Als het donker wordt ontsteken de Beekse kinderen hun lichtjes om in een optocht door de straten te gaan.

Tijdens de optocht loopt 'Sint-Maarten te paard' voorop. Onderweg is er muziek verzorgd door de KNA. Alle kinderen zijn welkom om mee te lopen met hun (zelfgemaakte) lampion. Omwonenden hebben de afgelopen jaren hun tuinen prachtig verlicht! Doet u dat dit jaar opnieuw? Het maakt de route nóg sfeervoller! De bewoners van Zahet en ’t Höfke versieren hun ramen ook als activiteit. Na de lichtjesoptocht door het dorp is er warme chocolademelk voor alle kinderen!

De optocht start op dezelfde locatie als vorig jaar: op het veld voor ’t Höfke (parkeren graag rondom het eindpunt basisschool De Biezenkamp, of beter nog: te voet/fiets). Om 18:00 uur verzamelen!

Route: Grasveld voor ’t Höfke, via Waterstraat, Oude Gracht, Sprongstraat, Colonel Eckmanstraat, Bongerdstraat, Lindestraat, Wilgenlaan, Eikstraat, Bongerdstraat, Sperwerstraat, Kievitstraat, Leeuwerikstraat, Patrijsstraat, Koekoekstraat, Baron van Voorst tot Voorststraat, Buizerdstraat, Fazantstraat, Roerdompstraat, naar eindpunt schoolplein Biezenkamp.

Meer berichten