Logo gemeentenieuwsonline.nl
Beeld uit de derby tussen Groesbeekse Boys en Germania. (foto: Sandra Eeren)
Beeld uit de derby tussen Groesbeekse Boys en Germania. (foto: Sandra Eeren) (Foto: Sandra Eeren)

Groesbeekse Boys geeft niet thuis tegen Germania

BREEDEWEG - Een week na de goede beurt tegen Rood Wit gaf Groesbeekse Boys nu niet thuis in de derby tegen Germania. Waar het team uit Breedeweg vorige week domineerde was het dit keer inspiratieloos. Germania was feller en wist uiteindelijk verdiend met 0-2 te winnen.

Na amper tien minuten voetballen zagen de vele toeschouwers Germania de leiding nemen door een doelpunt van Yannick Stegehuis. Daarna bleven de gasten doorgaan en had de marge groter kunnen worden. Stan Janssen en Luuk Arntz hadden hun vizier niet op scherp staan en Groesbeekse Boys goalie Mike Verriet wist redding te brengen. Aan de kant wist alleen Groesbeekse Boys spits Dave Kleijnen met een kopbal enig gevaar te stichten.

Ook in het tweede bedrijf hadden de geel-zwarten het moeilijk met de snelle Germania uitbraken. Kort na de thee resulteerde dit in de tweede treffer. Spits Sven Klaassen vescheen alleen voor doelman Mike Verriet en wist de 0-2 binnen te schuiven. Hoewel Groesbeekse Boys daarna meer risico nam wist het de wedstrijd niet te laten kantelen. Na de veldverwijdering van Dave Kleijnen een kwartier voor het einde was de wedstrijd gelopen. Germania doelman Brian Janssen stopte op de valreep nog een penalty van Niek Hendriks waardoor 0-2 als eindstand aangetekend kon worden.

Door de verliespartij is Groesbeekse Boys naar de tiende plaats gezakt en Germania naar de zevende opgeklommen. Zondag 10 november speelt Groesbeekse Boys om 14.00 uur een thuiswedstrijd tegen nummer elf Beuningse Boys dat één punt minder heeft. Voor Germania staat er volgende week geen wedstrijd op het programma.

Meer berichten