Geen goed voetbal van DVSG, maar…

Algemeen

GROESBEEK - DVSG speelt de traditioneel moeilijke wedstrijd uit tegen SV Heumen. DVSG begint niet sterk aan de wedstrijd. Het is Heumen die aanvalt en DVSG is met man en macht aan het tegenhouden.

In de 25e minuut lukt het Heumen om te scoren. Even later krijgt DVSG via Menno Sillessen een goede kans, maar hij mist het doel. Het is toch weer Heumen dat goede kansen creëert, maar niet scoort. Mede door een goede redding van keeper Nick de Nijs en goed verdedigend werk van met name de backs Tijs de Jong en Rick Goossens. Na rust wordt het samenspel bij DVSG beter en komt het ook meer aan voetballen en aanvallen toe. Door wederom een goed opkomende Tijs de Jong krijgt Rens Hubers de val goed aangespeeld en scoort hij de gelijkmaker.

De wedstrijd is nu echt gekanteld en DVSG is nu de aanvallende partij. Uit een lange inworp van Ivo van Balkom, wordt de bal door Heumen weggewerkt. Deze belandt voor de voeten van Wout Pouwels en hij schiet van 25 meter de bal keihard in het doel. DVSG leidt met 1-2. Het geluk zit Heumen niet mee met een kopbal op de lat en een schot tegen de doelpaal. Toch kan Heumen in de 79e minuut weer terugkomen in de wedstrijd als uit een vrije tap de bal via de kluts hard in het DVSG doel belandt. Stand 2-2.

De wedstrijd is spannend tot het einde toe en wordt pas in de 94 minuut beslist. Rico Voeten is de man die de 2-3 op het scorebord weet te krijgen en dit is meteen de eindstand vandaag. DVSG is de winnaar en is supertrots dat het met hard werken deze overwinning op de valreep heeft behaald. DVSG speelt pas op 24 november weer, dan uit tegen AAC-Olympia.