(eigen foto)
(eigen foto)

Bluesmoose radio Omroep Berg en Dal in de race voor Europese blues-award

Algemeen

BERG EN DAL – Bluemoose Radio dat sinds 2004 een programma heeft op Omroep Berg en Dal is in de race voor een Europese blues-award voor het beste bluesradioprogramma. Het heeft daarbij wel zware concurrentie van onder andere de BBC.

Het radioprogramma dat gemaakt wordt door Rob van Elst, Eric Jacobs en Gerrie Janssen was onlangs al verkozen tot een van de tien beste bluesshows wereldwijd online is nu in de race voor die prestigieuze Europese prijs.
"We zijn bijzonder verrast en trots dat ze in zo'n lijstje voorkomen. Des te mooier daar ze de komende week de 1.500ste uitzending gaan opnemen", aldus Rob van Elst de maker van het programma. Gemiddeld een maal per maand komen bluestoppers uit binnen- en buitenland naar Groesbeek om bij Bluesmoose radio live te spelen. Onlangs was de Amerikaanse formatie Too slim and the Taildraggers te gast. Inmiddels zijn er al meer dan vijfhonderd interviews gemaakt met bluesgrootheden zoals Joe Bonamassa, Walter Trout, Kenny Wayne Shepherd en George Thorogood.

Het bluestrio heeft tal van vrijwilligers, dat hen hierbij ondersteunt, omdat het best een grote klus is. Er wordt met zes videocamera's opgenomen en gezorgd voor een perfect geluid dankzij Wim Slebus en Piet Buitendijk. Inmiddels zijn er al meer dan 130 live opnames gemaakt, dat resulteert in bijna 2.000 filmpjes op Youtube met 15.000 abonnees en 8,5 miljoen hits.
Het populaire radioprogramma kent regionaal veel luisteraars maar online wereldwijd een veelvoud daarvan. Bluesmoose is te beluisteren op zaterdag- en zondagavond vanaf 20.00 uur bij Omroep Berg en Dal en op woensdagavond op GL8.

Uitgelicht

Digitale krant