Logo gemeentenieuwsonline.nl
De jubilarissen Herman Gerrits en Jan Duijghuisen. (foto: Eric Duijghuijsen)
De jubilarissen Herman Gerrits en Jan Duijghuisen. (foto: Eric Duijghuijsen) (Foto: Eric Duijghuijsen)

Twee jubilarissen bij koor Sint-Cecilia in Overasselt

OVERASSELT - Afgelopen zondag 24 november ontvingen de heren Herman Gerrits en Jan Duijghuisen tijdens de eucharistieviering een insigne en oorkonde voor hun 65 jarig jubileum als koorlid.

Deze zeer toegewijde mannen zingen als 85 jarigen nog steeds zeer verdienstelijk in het Gemengd koor Sint-Cecilia bij het opluisteren van eucharistievieringen, gebedsdiensten en rouwdiensten.

Herman en Jan hebben zich altijd voor het koor, de kerk en de gehele dorpsgemeenschap ingezet. Het zijn zeer geliefde mensen, die ook nu nog voor iedereen klaarstaan. In het verleden werd onder andere door beiden voor de parochie het kerkhof schoongehouden en voor de kas van het koor werd oud-papier ingezameld.

Jan verzorgt nog steeds het vervoer van oude, zieke of invalide mensen en is vrijwilliger bij het verpleeghuis Joachim en Anna. Hij zingt ook nog in het mannenkoor 'De Bronzen Stemmen' in Beuningen.

Herman is in Overasselt vooral bekend als imker en hij heeft 45 jaar lang op een bijzonder mooie wijze de F-jes van voetbalclub Overasseltse Boys begeleid en getraind. Ook is het jaarlijkse jeugdvoetbalkamp naar hem vernoemd.

Na de koffie en krentenbrood in de kerk, waar de kerkgangers de gelegenheid hadden de jubilarissen te feliciteren, werd er verder gefeest in 'De Zon'. Hier werden de jubilarissen tijdens het Ceciliafeest nog extra in het zonnetje gezet. En met sketches door het duo M & L en gezang van onze tenor Roger Knoben werd het nog een gezellige middag.

Meer berichten