Logo gemeentenieuwsonline.nl

De Echte Groenteman Hemmy van Haaren verkocht walnoten voor stichting Letje

Foto: Tonnie Verweij

GROESBEEK – In de tuin van de familie Verweij aan het Binnenveld in Groesbeek staat een kolossale notenboom die veel vruchten gaf dit jaar.

Toevalliger wijs kwam Tonnie Verweij – de mede-oprichter van de Stichting Letje en vader van de overleden Letje – in contact met de echte groenteman Hemmy van Haaren in de Dorpsstraat in Groesbeek. Er werd gesproken over het wonen in het Binnenveld met de grote tuin waarna Hemmy vroeg 'staat de grote walnotenboom er nog, want daar heeft mijn oma gewoond', aldus Hemmy. Toen kwam het gesprek uit op de stichting Letje, de strijd tegen anorexia nervosa.

Hemmy bood vervolgens aan om de walnoten in zakken van één pond in zijn groentezaak aan de man te brengen, waarvan de opbrengst geheel voor de stichting Letje was. De afgelopen week zijn er liefst tientallen kilo's Groesbeekse walnoten verkocht voor het goede doel. De stichting is ontzettend blij met dit initiatief en hoopt dat er nog meerdere spontane acties voor dit doel zullen gaan komen. Op de site www.stichtingletje.nl staan acties en nieuwsberichten van de stichting Letje en op welke wijze men deze stichting kan doneren.

Meer berichten