Logo gemeentenieuwsonline.nl

Winkelcentrum Malden steekt zorgcentrum Malderburch hart onder de riem

  Zakelijk

MALDEN – Afgelopen week staken de ondernemers van Winkelcentrum Malden alle bewoners en personeelsleden van zorgcentrum Malderburch een hart onder de riem. Voor het zorgcentrum is de periode van de coronacrisis een zware tijd. Juist deze doelgroep is het meest kwetsbaar voor het virus. Bewoners mogen geen bezoek meer ontvangen om te zorgen dat het virus zoveel als mogelijk buiten de deur blijft.


Budget Paasevent en kindervrijmarkt ingezet voor de zorg
Het budget wat normaal gesproken door winkelcentrum Malden wordt ingezet voor Pasen en de kindervrijmarkt is nu besteed aan tompoezen van de Hema voor alle bewoners en het personeel. “Daarnaast is er ook een Paasattentie voor iedereen” vertelt Sandra van Elk, centrum coördinator van het winkelcentrum. “Doordat we nu even geen evenementen mogen organiseren in het winkelcentrum, hebben we besloten het budget lokaal te besteden aan een goed doel”.

Winkelcentrum gewoon open
De crisis is ook voor de lokale winkeliers een zware periode. “Het is een stuk rustiger in ons winkelcentrum en dat is logisch door alle maatregelen. We zijn blij dat mensen zich ook in ons winkelcentrum zich hier goed aan houden. Toch is het belangrijk dat juist nu de klant ook gewoon lokaal zijn boodschappen blijft doen. Deze steun hebben de ondernemers in deze moeilijke periode hard nodig. Kom je liever toch niet naar het winkelcentrum? Vele ondernemers uit het winkelcentrum staat telefonisch klaar en bezorgen inmiddels ook gewoon bij de klant thuis”.

Meer berichten