Logo gemeentenieuwsonline.nl

Fysiotherapeuten weer aan de slag; patiënten terughoudend

  Zakelijk

MOLENHOEK - Nu de maatregelen vanwege corona zijn versoepeld mogen fysiotherapeuten weer aan de slag. Wel onder bepaalde voorwaarden. Er is een protocol opgesteld vanuit Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) voor deze extra maatregelen.

Om veiligheid te waarborgen, is het zeer belangrijk dat deze protocollen goed worden nageleefd.
Zo ook bij Praktijk voor fysiotherapie, chiropractie, coaching en fitness Result Care in Molenhoek.

“Bij ons hebben we alle noodzakelijk voorzorgsmaatregelen getroffen. De belangrijkste extra maatregelen zijn een vaste looproute door het pand en mensen verzoeken maximaal twee minuten voor hun afspraak zich bij de balie te melden”, zegt Remco van der Veen, bedrijfsopvolger in Molenhoek. “Daarnaast vragen we mensen hun eigen handdoek mee te nemen en maken we gebruik van wegwerp-hoofdkussenpapier. We houden bij gesprekken zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en desinfecteren de behandelkamer na iedere patiënt.”

Mondkapjes zijn niet verplicht, maar wel ruim beschikbaar voor uw behandelaar: “Wij hebben een aantal weken geleden al ingekocht zodat we mensen vanaf het eerste moment veilig zouden kunnen helpen. Ook patiënten die in de risicogroep vallen, ontvangen op verzoek een mondkapje bij de balie.”

Fysiotherapeuten zien na een aantal dagen werken dat patiënten nog terughoudend om naar de praktijk te komen. “Geheel volgens de richtlijnen van de KNGF behandelen we patiënten met acute klachten eerst en zien we daarnaast ook steeds meer reguliere patiënten.”

Result Care, Middelweg 10b, Molenhoek, 024 3585905, www.resultcare.nl.

Meer berichten