Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zaken Nieuws

Axis of Energy biedt individueel afgestemde, deskundige begeleiding. Op een gezonde manier afvallen zonder uithongeren? Het kan!

  Zakelijk

WIJCHEN - Klaar met het zoveelste trendy dieet dat toch niet helpt? Denk dan eens aan het ketogeen-dieet of Low Carb High Fat (iets meer koolhydraten) genoemd. Ofwel verantwoord meer vetten eten en tegelijkertijd alle nutteloze suikers en koolhydraten dumpen. Zonder honger en met succes. Want ook jij kan je gewicht op een verantwoorde manier op peil houden en je gezondheid verbeteren. Alleen? Welnee. Onder gediplomeerde begeleiding. Gezondheidscoach Max Geerlings van Axis of Energy focust op jouw welzijn, maar zonder het geheel uit het oog te verliezen. Samen werk je aan het veranderen van je levensstijl en eetgewoontes, passend bij jouw karakter en fysiologie.

Keto dus. Maar wat is het precies? Keto draait om het drastisch verminderen van de inname van koolhydraten, die je zoveel mogelijk vervangt door vet. En dat roept vragen op, want vet klinkt toch juist als het tegenovergestelde bij diëten. Maar niets is minder waar. Normaal gesproken worden koolhydraten in de maag en darmen omgezet in suikers, die als glucose in het bloed terechtkomen. Ofwel brandstof voor het lichaam. Bij keto zorgt de verminderde inname van koolhydraten ervoor dat je lichaam op bijzonder efficiënte wijze vet gaat verbranden om in de eigen energiebehoefte te voorzien. Een metabolische staat die 'ketosis' wordt genoemd. Dat keto werkt voor afvallen, is geen geheim meer en is zelfs wetenschappelijk onderbouwd. En daar houdt het niet bij op!

Voorwaarts met gezondheid

Met keto is namelijk nog veel meer te bereiken. "De structurele verlaging van je bloedsuiker- en insulineniveaus komt de algehele gezondheid ten goede", zegt Geerlings overtuigd. "Keto is een effectief wapen in de strijd tegen diabetes type 2 bijvoorbeeld. Maar ook heb je minder honger, lekkere trek, verminderd je buikvet en is er een duidelijk effect op hart- en vaatziekten."

Streek en seizoengebonden

Voedsel is voor velen niet zomaar 'even iets eten'. En al helemaal niet als je een ketogeen dieet volgt. Voedsel moet lekker, smakelijk en kwalitatief goed zijn. Daarom promoot Geerlings het gebruik van streek- en seizoensgebonden groente en fruit. "De groenten die in onze streek groeien, groeien er niet voor niets. Ik denk dan vooral aan voedingswaarden. Zodra een product is geoogst, begint het afbraakproces van de vitamines. Bij de meeste etenswaren zijn door vervoer al de nodige vitamines verloren gegaan. Zonde toch! Ik werk dan ook graag samen met lokale bedrijven. Veel verser is het product niet te krijgen! Bovendien wéét je dat het bij seizoensproducten om een vers product gaat én leuke bijkomstigheid: een vers product heeft meer smaak. En dat vind ik zeker niet onbelangrijk. Als je een ketogeen dieet volgt, wil dit nog niet zeggen dat je niet lekker kunt eten. Gezonder leven begint bij goede en eerlijke informatie over voeding."

Axis of Energy

Enthousiast geworden? Meer weten? Bij Axis of Energy ben je altijd welkom om van gedachten te wisselen. Na een intakegesprek, een in te vullen anamneseformulier en een bloedonderzoek, ga je samen aan de slag. Geerlings:  "Mensen kijken raar op als je het hebt over een bloedonderzoek. Maar bloed zegt heel veel over voedingsstoffen die iemand tekort komt en moet aanvullen. Dit is belangrijk, want bepaalde tekorten kunnen leiden tot ontstekingen en blessures. Ik werk daarom ook samen met de mensen van het erkend en gecertificeerd laboratorium achter bloedwaardentest.nl. Zo bied ik mensen een goed inzicht in hun gezondheid."

Axis of Energy, Max Geerlings, gezondheidscoach, info@axisofenergy.nl; +31(0)6 51790226; Werktijden: 08:30 – 17:00 ma t/m vrij.

Meer berichten