Wethouder Van de Scheur krijgt de nodige uitleg in het nieuw onderkomen Voedselbank. (foto: Peter Hendriks)
Wethouder Van de Scheur krijgt de nodige uitleg in het nieuw onderkomen Voedselbank. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Wethouder bezoekt nieuw onderkomen Voedselbank

Algemeen

GROESBEEK – Wethouder Irma van de Scheur heeft woensdagmiddag 16 juni een bezoek gebracht aan de nieuwe locatie van de Voedselbank in de voormalige slagerij van Boerman aan de Pannenstraat in Groesbeek.

De nieuwe voedselbank is te bereiken naast de voormalige supermarkt van Coop aan de Muldershof. Van de Scheur werd ontvangen door voorzitter van de Voedselbank Wopke Veenstra, Jean -Paul van Kuijk (die de verhuizing heeft geregeld) en Tinus Tersluysen (die de goederen in ontvangst neemt). Volgens Wopke Veenstra zijn ze met man en macht bezig geweest om de nieuwe locatie gereed te krijgen en brandveilig te maken. Nu is het op een akkefietje na bijna zover. In de nieuwe locatie zijn grote diepvriezers en koelingen.

De verbouwing is dankzij diverse sponsoren mogelijk gemaakt. Wekelijks maken 120 gezinnen (60 in Groesbeek, 30 in Millingen en 30 in Heumen) gebruik van de Voedselbank. “In december hadden we liefst 12.000 artikelen, die allemaal getoetst moesten worden op de houdbaarheid”, aldus Tinus Tersluysen.
Wekelijks schenkt de Kringloop verse groenten en fruit. Vorige week werden de Voedselbank klanten zelfs getrakteerd op asperges, terwijl Hans de Bakker het brood levert. “Mede dankzij de sponsoren kunnen wij de mensen de voedselpakketten aanbieden”, aldus Wobke Veenstra. “Momenteel runt de Voedselbank dit werk met 70 vrijwilligers.’

Wethouder Van de Scheur had een groot respect voor het bestuur, vrijwilligers en sponsoren, die dit mogelijk maken. “Succes voor de toekomst”, aldus Irma van de Scheur. Jean Paul van Kuijk deed nog een oproep voor een stuk grond, zodat de Voedselbank ook zelf aardappelen en groenten kan verbouwen.

Uitgelicht

Digitale krant