Jos van der Wielen neemt de eerste prijs in ontvangst. (foto: Hans Kamphuis)
Jos van der Wielen neemt de eerste prijs in ontvangst. (foto: Hans Kamphuis)

Onverwachte winst in België

Algemeen

MALDEN - De OldStars van Juliana’31 uit Malden waren onlangs in België. De wandelvoetballers gingen met zijn tienen al vroeg naar Tienen op er deel te nemen aan het toernooi van Crossing Vissenaken. 

De 60-plussers speelden in een poule met Club Brugge en OH Leuven en het Maldense vijftal speelde rommelig. Er werd gewonnen, maar niet goed gevoetbald. Dat was anders in de finalepoule. Tegenstanders waren het uit Nederland afkomstige De Ster uit Stein en twee teams van Massemen uit Wetteren (bij Gent). Deze club is bekend in België, omdat ze de laatste jaren ieder toernooi winnend afsluiten. 

De eerste wedstrijd was tegen de ploeg uit Stein. De Limburgers kwamen op voorsprong, maar de rood-gelen kwamen terug en was de betere ploeg: 3-1 winst. Het tweede team van Massemen was de volgende tegenstander. Snel was het 2-0 voor de Belgen. Maar toen was Juliana er plotseling, de tegenstander moest terug en het lukte nog op 2-2 te komen. Volgens het reglement moest iedere wedstrijd een winnaar opleveren, dus volgde er penalty’s met winst voor de Hollanders. In de laatste wedstrijd tegen Massemen 1 werd de goede vorm behouden en won de Maldense formatie met 4-2.Toernooiwinst, wat een succes. 

Bij de prijsuitreiking geen beker, maar op zijn Belgisch voor iedere team een bierpakket. Crossing Vissenaken werd bedankt voor de goede organisatie en ging het gezelschap richting Tienen. In de avond was er een gezellig diner en werden er pinten gedronken! De volgende ochtend werd richting Eindhoven gekoerst, voor een leuke rondleiding in het Philips Stadion en een lunch in het PSV-café de verlenging.Top!

Uitgelicht

Digitale krant