Leontien van Moorsel traint fietser voor het goede doel

Algemeen

Op 29 augustus rond Berg en Dal

Op 11 september zullen 24 mannen en één vrouw per fiets de Stelvio gaan bedwingen, om geld op te halen voor hun goede doel. Maar voordat ze zich wagen aan de beruchte cols en haarspeldbochten van deze Italiaanse berg, krijgen ze een training van Nederlands wielerkampioen Leontien van Moorsel, zaterdag 29 augustus rond Berg en Dal.

Het Stelvio-team wil met zijn fietsavontuur geld inzamelen voor NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. De opbrengst wordt besteed aan 'Ons Huis'. Dit  logeerhuis in Heemskerk biedt tijdelijke opvang voor kinderen die door hun handicap veel zorg en aandacht nodig hebben. Dankzij deze opvang hebben de ouders even gelegenheid om weer op adem te komen. Ook Patrick Schelvis, een van de initiatiefnemers van de Stelvio-tocht, maakt dankbaar gebruik van de respijtzorg van Ons Huis; zijn meervoudig gehandicapte dochter Elin logeert er regelmatig. Elin zal Patrick vergezellen op de Stelvio, op een speciale fiets.

Meervoudig Olympisch kampioen en wereldkampioen Leontien van Moorsel draagt het NSGK-project Ons Huis een warm hart toe en was dan ook graag bereid om het Stelvio-team te helpen met hun voorbereiding. Dit gebeurt met een training rond Berg en Dal, waar Leontien ook zelf haar trainingsrondjes reed in haar topsporttijd.

De Stelvio is met zijn 2758 meter de hoogste pas in Italië en één van de zwaarste beklimmingen in het wielrennen. De Stelvio-renners willen de berg in één dag driemaal beklimmen. Hiermee willen ze 30.000 euro ophalen voor Ons Huis; de teller staat inmiddels op ruim 17.000 euro. De renners steunen kan met een online donatie via www.nsgk.nl/stelvio.

NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. De stichting helpt hen om gewoon te kunnen spelen, leren, wonen en werken, samen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten. NSGK kan haar werk doen dankzij donateurs en vrijwilligers.

///

Uitgelicht

Digitale krant