Stichting Welzijn Groesbeek gaat op in Forte Welzijn

Algemeen

GROESBEEK – Per 14 september gaat de Stichting Welzijn Groesbeek op in 'Forte Welzijn'. Dat wordt de naam van de nieuwe welzijnsorganisatie.' Forte Welzijn is ontstaan door de samenvoeging van de bestaande welzijnsorganisaties Stichting Welzijn Groesbeek en Stuw Welzijn.

Door deze bundeling van krachten is Forte Welzijn actief in een groot gebied: in de gemeente Berg en Dal, Heumen, Overbetuwe en West Maas en Waal. Het is de bedoeling dat de samenvoeging van Stichting Welzijn Groesbeek met Forte Welzijn op woensdag 14 september officieel zijn beslag zal gaan krijgen.

Op die dag zullen tijdens een feestelijke bijeenkomst alle medewerker(s) en vrijwilligers op de hoogte worden gesteld in Op De Heuvel aan de Ericastraat in Groesbeek. In Berg en Dal was de Stichting actief voor diverse zaken in buurt of dorp zoals inloop en ontmoeting, informatie over de wijk, ideeën en geld voor de wijk, sportmogelijkheden en overlast in straat en wijk. Daarnaast stond ze klaar voor hulp en ondersteuning: een heerlijk gezonde maaltijd, personenalarmering, mantelzorgers, maatje voor brugklassers, voor ouders door ouders en vragen over hulp en ondersteuning. Ook was de stichting actief in het werven van inwoners voor inloop en ontmoeting, sportmogelijkheden, activiteitenprogramma en het werven van vrijwilliger(ster)s en niet te vergeten het begeleiden van jongeren.

Uitgelicht

Digitale krant