Afbeelding

Vivace en Trente Plus organiseren 'Kerst Sfeer & Meer'

Algemeen

GROESBEEK - Na het succes van vorig jaar organiseren de Groesbeeks koren Trente Plus en Vivace opnieuw een sfeervol "In en uitloop concert" op vrijdag 16 december in de Cosmas en Damianus kerk te Groesbeek Centrum!

Nu gaan liefst 6 (!) koren een gezamenlijk optreden doen waarbij zij een ieder van harte uitnodigen. Het plein voor de Cosmas en Damianus kerk zal tijdens dit optreden sfeervol ingericht worden, er staan kraampjes waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje . U kunt gedurende de gehele avond van deze lekkernijen genieten.

De deelnemende koren zijn:

A-capella koor Face bestaat inmiddels al meer dan 15 jaar. De liederen variëren van 4- tot 7-stemmig. Deze bijzondere partijen, een aparte uitvoering van vaak bekende liedjes, maken Face een plezier om naar te luisteren!

Wereld Muziek Koor El Mundo staat onder leiding van dirigent Willem van den Heuvel, Dit is een koor dat liedjes zingt van over de hele wereld zoals Afrika, Amerika, Ambon, Engeland, Frankrijk, Nieuw Guinea, Ierland, Indonesië, Israel, Italië, Japan, Kroatië, Macedonië, Nederland, Oekraïne, Nieuw Zeeland, Spanje, USA, Venezuela en Zweden. Het koor bestaat uit sopranen, alten, tenoren en bassen!

Mannenkoor Genneps Vocaal Ensemble bestaat inmiddels 55 jaar. Reden om te laten zien en vooral horen waar het koor staat. Na de succesvolle deelname aan het landelijk concours voor mannenkoren in 2014, waarbij het GVE 2e van Nederland werd is flink doorgewerkt om de ingezette lijn te behouden.

Kerkkoor Horst Sion Breedeweg is ontstaan na verschillende fusies. In de huidige samenstelling treden zij sinds 2016 op. Het koor komt uit Groesbeek en bestaat uit sopranen, alten, tenoren en bassen en telt 40 leden. Onder leiding van dirigent Toine Graauwmans zingt het koor in diverse kerken tijdens de verschillende vieringen.

Popkoor Trente Plus; is een gezellig zingend, swingend popkoor bestaande uit 40 leden. Staat al enige jaren onder leiding van Reinoud van der Haar en wordt begeleid door een 4 mans-band. In het 20 jarig bestaan heeft het koor een reeks van uitvoeringen binnen en buiten de landsgrenzen op hun naam. Diverse optredens in Groesbeek, Floriade, Gondelvaart Bredevoort, Amusing Hengelo en de kerstconcerten in Aken zijn maar een greep uit de afgelopen 20 jaar.

Jongerenkoor Vivace is in 1968 opgericht om de kerkdiensten te omlijsten. In de loop van de tijd zijn de activiteiten in de kerk verminderd (Ze verzorgen nu nog zo'n 4 x per jaar kerkdiensten) en zijn er meer andere muzikale activiteiten bijgekomen. Zo hebben ze Hair, The Wiz en Jezus Christ Superstar opgevoerd en een aantal voorstellingen gezongen waarbij de verhaallijn zelf bedacht was.

De 6 koren zullen tijdens hun optredens sfeervolle liederen ten gehore brengen waarbij zowel traditionele kerst nummers als bekende gevoelige moderne nummers worden gezongen. Ieder koor doet dit op geheel eigen wijze. Het geheel zal een gevarieerde avond worden vol zang en sfeer in de donkere dagen voor kerst.

Op vrijdag 16 december vanaf 18.00 uur is men welkom. Gratis entree bij de Cosmas en Damianuskerk in Groesbeek Centrum!

Uitgelicht

Digitale krant