Weer een peutercafe in Leuth en Millingen

Algemeen

MILLINGEN/LEUTH - In mei zijn er weer twee peutercafés. Je bent er welkom. Jouw kind kan er lekker spelen en je kunt er ook andere ouders ontmoeten.

Leuth: Maandag 8 mei gaat over ‘het blote-voeten-pad’. De peuters en ouders gaan tijdens een wandeling hun blote voeten voelen en ervaren. Spannend en leuk, maar ook het effect van deze ervaring wat intelligentie, spierversterking en stabiliteit betreft. Wanneer kinderen op blote voeten lopen ervaren zij allerlei sensaties die de intelligentie stimuleren. Er wordt ook wat verteld over de voordelen: je staat gewoon steviger op je voeten, kunt je vrijer bewegen en geeft een beter evenwicht en stabiliteit! Tijdens de pauze wordt er een verhaal voorgelezen! Het peutercafé Leuth vindt plaats in het kulturhus in Leuth aan de Reusensestraat 4 van 10.00 tot 11.30 uur.

Millingen: op woensdag 10 mei is er van 10.00 tot 11.30 uur bij Kinderopvang Humanitas (’t Gengske 5) is er alle aandacht voor de 'peuterpuberteit, wat nu?'. De praktijkondersteuner van de huisartsenpraktijk komt vertellen over een lastige fase bij peuters, de peuterpuberteit. Een fase die niet alleen voor peuters ingewikkeld is, maar ook voor ouders en dat gaan we ook bespreken.

Uiteraard zijn ouders met de peuters bij beide peuter cafés welkom. Je hoeft je niet aan te melden. Het is gratis en een kopje koffie of thee staat klaar.

Uitgelicht

Digitale krant