De Treffers haalt uit tegen Lienden

De Treffers won met 4-0 van Lienden dankzij een uitstekend spel in de tweede helft. Van de vier doelpunten nam Robert Mutzers er drie voor zijn rekening: een zuivere hattrick, dus.

Voorafgaand aan het duel was er één minuut stilte vanwege het overlijden van Treffers-erelid Gerrit Verstegen. Het duurde daarna enige tijd, voordat de wedstrijd goed op gang kwam op Sportpark Zuid. De thuisclub kon een paar kansjes laten noteren, waarbij Wesley Meeuwsen steeds betrokken was. Rick Verbeek, die in het zijnet schoot, een schot naast van Robin Janssen, een kopbal over doel van Meeuwsen zelf uit een hoekschop van Nick de Bondt en een kopbal voorlangs van opnieuw Meeuwsen na een goede voorzet van opnieuw Nick de Bondt. Lienden kwam enkele keren gevaarlijk dicht bij via vrije trappen op de rand van de 16-meterlijn en een schot van Goorman over doel.

De eerste helft liet beter voetbal zien dan op paasmaandag, maar echt overtuigend was het allemaal nog niet. Dat werd anders na rust. Ineens gingen de doelpunten als warme broodjes over de toonbank met dank aan balsponsor Hans de Echte Bakker. In de 51e minuut een geweldige pass van Pim Balkenstein diagonaal over het veld, die door Nick de Bondt op waarde werd geschat. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en knalde loeihard raak 1-0. In de 55e minuut kwam de bal na een combinatie over veel schijven bij De Bondt, die goed meegaf aan Mutzers 2-0.

Even leek Lienden weer aansluiting te krijgen, maar een snelle tegenaanval werd ten koste van een hoekschop tijdig onderschept. Uit een uittrap van Niels Kornelis werd de bal doorgekopt naar Robert Mutzers. Die nam prima aan en schoot de 3-0 binnen. Er sloop ook enige nonchalance in het spel, waardoor Lienden af en toe gevaarlijk kon uitvallen. Mutzers maakte hoogst persoonlijk aan alle eventuele Liendense illusies een einde door op aangeven van Rick Verbeek tien minuten voor tijd de 4-0 te scoren. De roodzwarten kunnen de resterende drie wedstrijden weer met vertrouwen tegemoet zien.