Afbeelding

Start voorbereidende werkzaamheden natuurinrichting deelgebied Excursie Koningsven – De Diepen

Algemeen

REGIO - Het gebied Koningsven – De Diepen ligt ten zuiden van de stuwwal Nijmegen-Kleve, tussen Milsbeek en Ottersum. “Hier gaat in de komende jaren in het landschap veel veranderen”, vertelt gebiedsmanager van Natuurmonumenten Fons Mandigers. “Grond die voorheen voor de landbouw in gebruik was, maakt plaats voor natuur. De afgelopen jaren hebben op de gronden in De Diepen runderen de graslanden begraasd in afwachting van de verdere inrichting”.

Natuurmonumenten en Teunesen Zand en Grint hebben de handen ineen geslagen om deze unieke nieuwe natuur toe te voegen aan het Natuurnetwerk Limburg. Deze samenwerking past goed in het huidige beleid, waarin maatschappelijke meerwaarde voorop staat. Door de combinatie met zandwinning kan werk-met-werk worden gemaakt; de vrijkomende grond wordt in de directe omgeving verwerkt. De zandwinning maakt daarmee een natuurontwikkeling mogelijk die anders vele jaren op zich zou laten wachten. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg.

Informatie-excursie
In september starten de voorbereidende werkzaamheden voor de natuurinrichting in het deelgebied De Diepen. Er worden bomen en struiken op de voormalige maisakkers verwijderd ter voorbereiding op de graafwerkzaamheden die naar verwachting volgend jaar starten. Natuurmonumenten en Teunesen zand en grint b.v. organiseren een tweetal informatie-excursies. De excursies vinden plaats op 25 juli en 15 augustus, start om 19.30 uur op de parkeerplaats bij eethuis De Diepen. Graag opgave via sintjansberg@natuurmonumenten.nl.

Uitgelicht

Digitale krant