Koningschieten Ooij

Algemeen

OOIJ - Zondag 27 augustus verzorgt Schutterij Eendracht voor de 98e keer in zijn bestaan het jaarlijks Koningschieten.

Om 11.30 uur is de Heilige Mis (Schuttersmis) met medewerking van zangkoor Encore in dorpshuis De Sprong aan de Prins Bernhardstraat 3 (op het veld achter het dorpshuis). Het koningschieten begint om 15.15 uur op het veld achter dorpshuis De Sprong met medewerking van muziekvereniging Ooijse Toekomst



Alle inwoners van Ooij en ook bezoekers van de Ooij mogen meedoen aan het zogenoemde wipschieten ook wel 'lepeltjesschieten' genoemd: met een moderne luchtbuks schieten op metalen 'lepels'. Elke omgeschoten lepel levert punten op. Wie de meeste punten scoort, wint de wedstrijd. Deelname is gratis. Inschrijving ter plaatse bij het wedstrijdsecretariaat.

De vogelschietwedstrijd is voor leden van de schutterij. Voor het afschieten van kop, vleugels en staart zijn prijzen te verdienen. Het schieten van de romp is traditioneel voorbehouden aan die schutters die koning/koningin willen worden. Leden kunnen hiervoor opgeven bij het bestuur van de schutterij 024-663 28 33 of via secretaris@schutterij-eendracht.nl Er is ook mogelijkheid zich voorafgaand aan de wedstrijd op te geven bij het wedstrijdsecretariaat.

Uitgelicht

Digitale krant