Toeschouwers
Toeschouwers Foto: Raoul van Meel

Matthias en Svenja geven elkaar het jawoord

Algemeen

Foto: Raoul van Meel

HEILIG LANDSTICHTING - Trouwen doe je voor de wet. En vaak wordt die ceremonie op het gemeentehuis gevolgd door een inzegening in de kerk. Matthias en Svenja Fabian uit Duitsland pakken de mooiste dag van hun leven heel anders aan: zij geven elkaar op zaterdag 18 augustus op heel bijzondere wijze het jawoord tijdens een authentieke Romeinse ceremonie in Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis.

De plechtigheid bestaat uit vijf onderdelen: de aankomst van de bruidsstoet, het brengen van een offer op het lararium, de overgang naar het nieuwe huishouden, de echtverbinding en de trouwstoet. Tijdens de ceremonie geeft een ‘priester’ tekst en uitleg voor het publiek.

Op beide dagen vindt vanaf 15.00 uur een spectaculaire interactieve demonstratie plaats. Er zijn roofvogels te zien, van dwerguiltjes tot de Siberische oehoe. Ook ambachtslieden die hun vakmanschap tonen zoals worsten roken volgens een eeuwenoud recept van kruiden en specerijen, het vlechten van manden en het slaan van touwen en nog veel meer. Voor de kinderen komt Bomba de Romein (straattheater) om zijn spannende verhalen te vertellen en iedereen mag mee knutselen aan zijn uitvindingen. Dit weekend geldt voor iedere bezoeker een euro toeslag.

Museumpark Orientalis Profetenlaan 2, Heilig Landstichting; www.museumparkorientalis.nl; 024 3823110; Facebook MpOrientalis.

Toeschouwers

Uitgelicht

Digitale krant