Is gemeente Berg en Dal dementievriendelijk? (deel 2)

Algemeen

BERG EN DAL - Er zijn steeds meer mensen met dementie, ook in de gemeente Berg en Dal. DementieNet Berg en Dal en de gemeente Berg en Dal vinden het belangrijk dat inwoners geïnformeerd zijn over dementie. Daarom is er een groot onderzoek gestart over wat inwoners weten en willen weten over dementie.

Vult u alstublieft de vragenlijst in! Dit kan door naar de website www.bergendal.nl te gaan > inwoners > nieuws en bekendmakingen > nieuws > vragenlijst dementie in de gemeente Berg en Dal. Of u gaat rechtstreeks naar de vragenlijst: https://nl.surveymonkey.com/r/57L6JFJ.

Dementie is overal: bijna iedereen kent het wel. En toch blijven mensen er bang voor. Mensen met dementie voelen zich vaak eenzaam, ze trekken zich terug in een andere wereld. Bij mensen met dementie ligt isolement op de loer, al helemaal als mensen uit hun sociale omgeving wegblijven uit ongemak of niet weten hoe hiermee om te gaan. Dit geldt ook voor hun mantelzorgers.

Help mee
Liefst zeventig procent van de mensen met dementie woont thuis en wil daar ook graag blijven wonen. Daarmee verandert het beeld in de wijk en het dorp. Iedereen kan iets doen om ervoor te zorgen dat mensen met dementie blijven deelnemen in onze samenleving. Ook U! Wilt u weten hoe u beter kunt omgaan met dementie? Ga dan naar https://samendementievriendelijk.nl/. Hier kunt u een gratis een online-training volgen.

Op zoek naar meer informatie? Op de websites van www.alzheimer-nederland.nl of www.dementie.nl kunt u meer informatie vinden. Natuurlijk kunt u ook altijd terecht bij uw huisarts als u zich zorgen maakt.

Uitgelicht

Digitale krant