Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Controlepost Rijksweg. (foto: J van de Wijdeven)</p>

Controlepost Rijksweg. (foto: J van de Wijdeven)

(Foto: J van de Wijdeven)

Fietsexamen groep 7 en 8

MOLENHOEK - Op dinsdag 1 juni heeft het landelijke fietsexamen plaatsgevonden voor de basisscholen in Mook, Middelaar en Molenhoek onder verantwoording van VVN-afdeling.

De kinderen van groep 7 en 8 hadden het theorie-examen al eerder afgerond. Na de fietskeuring door VVN-bestuurders en de BOA uit Mook fietsten ruim 140 kinderen de route. Start en eindpunt was bij de basisschool De Grote Lier in Molenhoek.

Onder stralende zon reden de kinderen - met best wat spanning- een 5 kilometer uitgezette route die recht doet aan de realiteit, dus ook met oversteken van de drukke Rijksweg zowel met als zonder verkeerslichten. Er waren onderweg twaalf controleposten waar ouders (en één opa) met behulp van de controle-app op een tablet de verrichtingen konden bijhouden.

Elke keer blijkt hoe belangrijk het is om regelmatig te oefenen in het verkeer. Zeker voor groep 8, die volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs gaat en dan een stuk verder moet fietsen naar de nieuwe school.

Ondanks de gepeilde route was een kind de weg kwijtgeraakt en een kind krijgt een herkansing. Een mooi resultaat van deze geslaagde ochtend. Maandag 7 juni ging er nog één groep van start, die kinderen zaten die week thuis in verband met het coronavirus.

Dank was er voor de bemensing van de posten en de BOA; zonder die hulp kan de afdeling VVN deze activiteit niet organiseren.

Meer berichten