Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Deelnemers alternatieve vlaggenparade. Geheel rechts Bert van der Lans die al 71 maal de Vierdaagse gelopen heeft. (foto: Peter Hendriks)</p>

Deelnemers alternatieve vlaggenparade. Geheel rechts Bert van der Lans die al 71 maal de Vierdaagse gelopen heeft. (foto: Peter Hendriks)

(Foto: Peter Hendriks)

Alternatieve Vierdaagse Vlaggenparade rond het Vrijheidsmuseum Groesbeek

GROESBEEK – Dinsdag 20 juli is de alternatieve vierdaagse met een eigen vlaggenparade van start gegaan bij het Vrijheidsmuseum aan de Wylerbaan in Groesbeek. Rond 10.00 uur werden enkele tientallen jongeren welkom geheten door presentator Tako Rietveld. 

De kapel van de Koninklijke Marchaussee heette de sportievelingen een muzikaal welkom. Marsleider Henny Sackers was naar Groesbeek gekomen om de alternatieve Vierdaagse bij te wonen. Sackers hoopte dat in ieder geval het volgend jaar de Vierdaagse wel door kan gaan. Het is jammer dat het nu voor de tweede maal is afgelast terwijl het er nu prachtig weer voor zou zijn geweest. Namens de gemeente Berg en Dal was wethouder Annelies Visser aanwezig ook zij hoopte dat het coronavirus het volgend jaar geen roet meer in het eten zal gooien. 

De presentator riep vervolgens de 89-jarige Bert van der Lans naar voren die liefst 71 maal de Vierdaagse gelopen heeft. Hij droeg onder luid applaus de Vierdaagsevlag over aan een van de jongeren. Desondanks liep Bert van der Lans de vlaggenparade mee. Vervolgens werd gestart met een mini-vlaggenparade die vanaf het Vrijheidsmuseum aan de Wylerbaan naar de Zevenheuvelenweg ging. Ter hoogte van de benzine opslagplaats werd rechtsomkeer gemaakt, terug naar het Vrijheidsmuseum waar drank en wat lekkers hen op stonden te wachten.

In het centrum van Groesbeek stonden vanaf 11.00 uur mensen te wachten op de vlaggenparade, die er helaas niet langs kwam. De organisatie van de alternatieve Vierdaagse vlaggenparade was in handen van het V-team (Vrede,Vrijheid en Vriendschap).

Meer berichten