Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Barclay Brothers voor de tank op het museumterrein.</p>

Barclay Brothers voor de tank op het museumterrein.

(Foto: Joop Verstraaten)

Bevrijdingsfestival bij Vrijheidsmuseum in Groesbeek trekt honderden belangstellenden

GROESBEEK – Het Vrijheidsmuseum aan de Wylerbaan in Groesbeek heeft op Bevrijdingsdag tijdens het Bevrijdingsfestival honderden bezoekers getrokken. Velen hebben gebruik gemaakt om voor vijf euro het museum te bezoeken waar het een drukte van jewelste was. 

Voor deze gelegenheid was ook het terras van het museum geopend, waar velen genoten van een kopje koffie of fris in de mooie lentezon. Degenen, die een ritje wilden maken in een historisch legervoertuig langs de landingsvelden van de operatie Market Garden moesten er vroeg bij zijn. Al vanaf 10.30 uur was deze rit al volgeboekt en werden tientallen bezoekers teleurgesteld.

Voor de jeugd was er  op het grote terrein in de kindertent veel te beleven zoals het knutselen van vrijheidsrokken en broeken. Verder konden de kinderen zich laten schminken en kon men leren cartoons tekenen. Ook kon iedereen genieten van wat oma’s en opa’s over de oorlog wisten te vertellen. 

De Barclay Brothers hebben zowel op het terras als op het terrein voor het museum voor de nodige stemming gezorgd, terwijl de jeugd genoot van de alom bekende Shermantank, die als blikvanger voor het museum staat. De jeugd zag er geen gevaar in, voor haar was het een klimtoestel.

Meer berichten