Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Romeinse herinnering op de stuwwal.&nbsp;</p>

Romeinse herinnering op de stuwwal. 

(Foto: Theo van Brunschot)

‘Wandelen met Verhalen’

PLASMOLEN - Op zondag 26 juni wordt weer een nieuwe ‘Wandeling met Verhalen’ gehouden. Iedere laatste zondag van de maand tot november, vindt dit plaats rond Plasmolen en Middelaar. 

Deze keer gaan we de natuur in en ontdekken, in een on-Nederlands mooie omgeving, talrijke pareltjes van natuurschoon gecombineerd met interessante cultuurhistorische verhalen. Deze gaan bijvoorbeeld over de ontstaansgeschiedenis van dit landschap en over herinneringen aan de tijd dat we onderdeel waren van het grote Romeinse rijk. Maar ook Spanje, de Fransen en niet zo lang geleden Duitsland hebben onze regio in handen gehad. Zelfs België is hier de baas geweest. Zij allen hebben het rijke verleden van deze omgeving mede bepaald en indrukwekkende verhalen en legendes achtergelaten. 

Ook vertelt uw gids over de waterhuishouding van het gebied en over de bijzondere effecten van de stuwwalbeken op het  landschap. Allemaal met een amusante anekdote of een interessante achtergrond. En dan ook nog de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Ja, onze streek is rijk aan verhalen, allemaal waard om verteld en gehoord te worden!       

Wil je hier meer van weten en tegelijkertijd genieten van fantastische natuur, wandel dan mee. De wandeling van ongeveer 7,5 kilometer start bij het VVV-kantoor aan de Witteweg (naast De Pannekoekenbakker) in Plasmolen en kost vier euro per persoon. De wandeling gaat over bospaden en geaccidenteerd terrein, dus goede wandelschoenen zijn aanbevolen. Aanmelden is wenselijk bij Theo van Brunschot, mobiel 06 20177917 of t_vanbrunschot@hotmail.com.

Meer berichten