Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Leden KBO bij vertrek voor het museum in Amstelveen.</p>

Leden KBO bij vertrek voor het museum in Amstelveen.

(Foto: Bert Roodbeen)

KBO leden uit Ooij, Beek en Leuth naar Cobramuseum

OOIJ - Op dinsdag 9 augustus ging een 40-tal leden van de KBO Ooij, Beek en Leuth met de MuseumPlusBus naar het Cobramuseum voor Moderne Kunst  in Amstelveen.

De Ooijse KBO was door ‘De Vrienden Loterij’ voor deze reis uitgeloot om een (gratis) bezoek aan het museum te brengen.

Om negen uur vertrok chauffeur Wouter uit Ooij naar Beek waar nog enkele passagiers erbij kwamen en via de Rijksstraatweg - waar Wouter zijn verwondering uitsprak over de schoonheid van dit stukje Nederland - ging het richting Amstelveen. De route via de A15 en A2 verliep zo voorspoedig dat er een stukje toeristische route werd ingelast waarbij we onder andere langs de Vinkeveense plassen kwamen.

Aangekomen bij het museum werden we welkom geheten door Peter, die ons die dag zou begeleiden. Tijdens het kopje koffie gaf hij uitleg over het programma. In drie groepen verdeeld werd er door gidsen uitvoerig uitleg gegeven over de tentoongestelde kunstwerken, met de thema’s ’Het andere verhaal’ Kunst uit het Marokkaanse modernisme, ‘Cobra en Noord-Afrika’ en de tentoonstelling ‘Verzameld voor Amstelveen’ 

Ook werd aanbevolen om na de lunch de werken van Corneille te bezoeken. Al met al een bijzondere ervaring. Na de gezamenlijk foto vóór het museum, werden we uitgezwaaid en vertrokken we tegen drie uur voor de terugreis. Het was een geslaagde trip met fraai weer. 

Meer berichten