Logo gemeentenieuwsonline.nl
Een scene uit het toneelstuk. (foto: Marco Schoofs)
Een scene uit het toneelstuk. (foto: Marco Schoofs) (Foto: Marco Schoofs)

Hotel op stelten bij Den Zuuten Ienval

GROESBEEK - Den Zuuten Ienval grossiert de laatste jaren in komische voorstellingen en uitverkochte zalen. Ruim voor de première was het overgrote merendeel van de toegangskaarten alweer in handen van het trouwe publiek.

Met de komedie Ho-tel-de-botel, onder regie van Katy Gröning – Küsters, trapte de vereniging op 4 november de reeks voorstellingen af.

Receptionist Joost (Nol de Bruin) heeft het moeilijk met zijn collega’s Nienke (Carlijn van Basten) en ex-danseres mevrouw Jolink (een rol van Lisette de Valk). Hun andere normen en waarden werken door op de gasten. Decadente zakenman Hans (Gerard Rikken) en zijn secretaresse Lily (Samanta Nillessen) arriveren. Hans is nieuwsgierig naar de kwaliteiten van Lily. Maar ook moeder Emma (Ineke Kaal) en mamma kindje Mathijs (Daniel Daam) arriveren. Emma schermt haar zoon erg af. Het wereldvreemde boerenpaar Gijsbertus Huisman (Marco Schoofs) en zijn vrouw Frederike (Ria Sillessen) komen voor het eerst in een hotel. En twee dames (Ilse Kersten en Sophie Schuijffel) die op zoek zijn naar rijke mannen. En dan is daar nog Vincent (Bram Arents), een gestoorde jongeman. Joost moet alle zeilen bijzetten om het in goede banen te leiden, zeker als Vincent ook nog een bonte avond eist. Den Zuuten Ienval brengt weer een actieve en humorvolle voorstelling ten tonele. Kan Joost de boel in het gareel houden? Het publiek krijgt antwoord op deze vragen.

Voor de voorstellingen van zondag 11 november (om 14.00 uur en om 19.00 uur) zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Reserveren: www.denzuutenienval.nl of via de reserveerlijn: 024 3578390.

Meer berichten