Logo gemeentenieuwsonline.nl

Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek

GROESBEEK - “Ik dacht dat ik niet zingen kon! Wat geweldig dit!” Al twee keer gaf zangeres en muziekdocente Tineke Rietbergen uit Mook een zangzingveelplezierworkshop tijdens Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek. Dat gaat zij 16 augustus weer doen.

En wat zo leuk is, iedereen kan meedoen. Of je nu wel of geen noten kunt lezen en het maakt ook niet uit hoe oud je bent. Mannen en vrouwen groot en klein: welkom!

Tineke Rietbergen vertelt: “Ik zing en help graag zingen omdat muziek in het algemeen, maar zang in het bijzonder, dieper aan gevoel kan raken en dus meer kan zeggen dan iets uitspreken alleen. Zingen geeft lucht en ruimte aan wat er in hart en ziel leeft. Zingen werkt daarmee niet alleen verbindend in jezelf maar ook naar de ander! Ja, van zingen word je blij!”

Kom het beleven. De workshop start rond drie uur. Daarvoor oefent Tineke haar gouden keel samen met een vocaal kwartet. Dat is ook leuk om mee te maken en mooi om te horen.

Tijdens de zomeropenstelling is er ook gelegenheid om een kaarsje te branden, de kerk en het kerkhof te bekijken en er is een expositie. Tot en met het monumentenweekend een foto-expositie van Jannie Schaapman.

Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek is een initiatief van de Protestantse Gemeente in Groesbeek en heeft als doel alle dorpsgenoten en verder iedereen die wil komen kijken, kennis te laten maken met de kerkgemeenschap en met het oudste gebouw van Groesbeek. “Ja daar zijn we trots op!” Wil je zingen? Zing dan mee! www.zorgvoorzang.nl. www.pkn-groesbeek.nl.

Meer berichten