Groesbeek vreest concurrentie van uitbreiding winkelbestand Kranenburg

Algemeen

GROESBEEK - Burgemeester Keereweer van Groesbeek heeft eerder laten weten niet gelukkig te zijn met het voornemen van Kranenburg om een windmolenpark in het Reichswald te plaatsen en gaat samen met de provincie Gelderland proberen hier een stokje voor te steken.

Niet alleen het windmolenpark baart Groesbeek zorgen, maar met het voornemen om het winkelbestand uit te gaan breiden vreest Groesbeek de nodige concurrentie voor de middenstand en dat baart burgemeester Keereweer ernstige zorgen voor in de toekomst.

"Wij zijn als buren kritisch over het uitbreiden van de winkels buiten het centrum van Kranenburg terwijl er in het centrum van Kranenburg al diverse winkels leegstaan. Die Frische Arena is daar een duidelijk voorbeeld van."

Veel Nederlanders maken van die Arena al gebruik en bij uitbreiding ervan, wordt dat volgens Keereweer alleen maar meer. "Groesbeek kan er zeer waarschijnlijk niets aan doen, maar toch laten we weten dat we met het Regionalplan Düsseldorf de nodige problemen hebben", aldus Keereweer.

Uitgelicht

Digitale krant