Cursus ziekenverzorging thuis voor mantelzorgers

Algemeen

GROESBEEK – De ZZG organiseert in samenwerking met het steunpunt Mantelzorgers een cursus van drie dagdelen voor mantelzorgers.

De inhoud van de cursus is onder andere: Wat betekent het om ziek te zijn en vooral hoe is het om voor een zieke te zorgen?
Op welke manieren kun je zorg vergemakkelijken? Bijvoorbeeld; op een handige manier kleding helpen aan/uit trekken, helpen met opstaan/ gaan zitten en rijden met een rolstoel. Dit wordt allemaal geoefend tijdens de cursus, zodat men met de dagelijkse zorg echt beter uit de voeten kan.


De cursussen zijn donderdag 24 september, 1 en 15 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat in Groesbeek. Mantelzorgers die interesse hebben om deze cursus te volgen, kunnen zich aanmelden via de mantelzorgerstelefoon 06 13859106 of via een e-mail naar Marjon Galdermans: m.galdermans@welzijngroesbeek.nl. Het aantal plaatsen voor deze cursus is beperkt. Wanneer een mantelzorger mee wil doen, maar niet weg kan, dan hoort het Steunpunt dat graag. Er zijn mogelijkheden voor vervangende zorg en/of vervoer.

Uitgelicht

Digitale krant