Manito + familie De Kleer. (Foto: W.E. Huizing)
Manito + familie De Kleer. (Foto: W.E. Huizing) Foto: W.E. Huizing

Gipsy gitaarconcert in Jacobskapel

Algemeen

NIJMEGEN - Op donderdag 4 april wordt de Jacobskapel Nijmegen gevuld met vurige gitaarklanken uit het zigeuner idioom. Op deze avond gaat gitaarvirtuoos Manito gaat samen met Frank de Kleer en zijn zoon Miguel muzikaal de degens kruisen. Swing van Django Reinhardt, gipsy rumba uit de Camargue, Spaanse- en Balkan melodieën zijn de ingrediënten. 

Frank de Kleer begon op z’n 10e jaar gitaar te spelen. Een vriend van mijn vader gaf hem les, vooral gipsyswing. Alles op gehoor. Later heeft hij ook flamenco cursussen in Granada gevolgd.   Hij is jarenlang de begeleider van Micheline van Hautem geweest. Frank en Miguel delen niet alleen hun genen, maar ook hun smaak voor muziek. Miguel heeft al met veel wereldartiesten, waaronder het Rosenberg Trio, mogen samenspelen.   

Manito speelt ‘hoe de sterren staan, de maan schijnt en de wind waait’. In het bitterzoete karakter van zijn muziek komen alle facetten uit het leven aan het licht. Zijn soms onnavolgbare gitano spel is een lust voor oog en oor. Manito is vernoemd naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’ (1921-2014)

De Jacobskapel is gelegen in de historische benedenstad. Het adres is Glashuis 4, Nijmegen. De aanvang is om 20.00 uur (inloop 19.30) entree 15 euro, contant te voldoen bij aankomst (er is geen pin). 

Reserveren is aan te raden; er zijn maximaal 45 plaatsen aanmelden via info@manito.biz of 06-23259107.

Uitgelicht

Digitale krant